Tanúsítványaink

Ajánlott felelős játékszervezői minősítés

A Szerencsejáték Zrt. évente megújítja a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága által kiadható ún. „ajánlott felelős játékszervezői minősítést”, melyre legutóbb 2024-ben került sor. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága határozatában megállapította, hogy a Szerencsejáték Zrt. újabb egy évre, azaz 2025. március 26. napjáig ismét ajánlott felelős játékszervezőnek minősül.

Az ajánlott felelős játékszervezői minősítés alapja, hogy Társaságunk biztosítja a játékosok számára a megfelelő játékosvédelmi eszközök igénybevételének lehetőségét, továbbá folyamatosan biztosítja a játékosok részére a játékfüggőség mértékének mérésére alkalmas önteszt kitöltésének és értékelésének állandó elérhetővé tételét, valamint a szerencsejáték-függőség kialakulásának megelőzése és a játékfüggőségben érintettek és hozzátartozóik számára szakképzettséggel rendelkező személy közvetlen és ingyenes elérését Szerencsejátékos Segélytelefon formájában.

Magyarországon jelenleg a Szerencsejáték Zrt. rendelkezik ajánlott felelős játékszervezői minősítéssel.


The European Lotteries Responsible Gaming Certificate felelős játékszervezési tanúsítvány

A European Lotteries and Toto Association (EL, Európai Lottótársaságok Szövetsége) tagságunknak kiemelt jelentősége van felelős játékszervezés szempontjából, mivel a Szerencsejáték Zrt. az European Lotteries tagjaként elkötelezte magát annak, hogy az EL European Responsible Gaming Standard -ben (EL-RGS Szabvány, Európai Felelősségteljes Szerencsejáték Szabvány) meghatározott előírásoknak teljes mértékben megfelel és aláveti magát olyan független tanúsításnak, amelynek célja annak ellenőrzése, hogy a nemzeti lottótársaság megfelel-e az ún. Certification Framework tanúsítási keretrendszerében megfogalmazott felelős játékszervezési követelmények előírásainak.

teli


A Szerencsejáték Zrt. először 2010-ben szerezte meg az EL-RGS felelős játékszervezési tanúsítványát, melyet azóta is folyamatosan és következetesen megfelelve az EL-RGS Szabványnak meg is tartott, így 2013-ban, 2016-ban, és a 2019-ben történt teljes felülvizsgálat során a tanúsítvány megújításra került. A EL-RGS Szabványnak való megfelelés további feltétele a 3 éves megújítási ciklus során legalább egy alkalommal részleges vizsgálat lefolytatása, melyet szintén minden alkalommal sikeresen teljesített a Társaság.

A több hónapon át tartó teljes felülvizsgálat során a Szerencsejáték Zrt. tevékenysége és működése, valamint szervezetrendszere is átfogó vizsgalát alá kerül az alábbi 10 terület szerinti csoportosításban: Kutatás, Alkalmazottak képzése, Értékesítők képzése, Játéktervezés, Távszerencsejáték, Reklám és marketing, Játékfüggők segítése, Játékosok nevelése, oktatása, Érintett felek bevonása, Beszámolás és mérés.

Valamennyi vizsgálat terület esetében a minimum 75%-os küszöb elérése kötelező ahhoz, hogy egy lottótársaság megszerezze az EL-RSG felelős játékszervezési tanúsítványt. A Szerencsejáték Zrt. kimagaslóan teljesített a legutóbbi 2019-ben zajlott teljes audit során, tekintettel arra, hogy minden vizsgált területen lényegesen túlszárnyalta a 75 %-os küszöb értéket, melyek közül 3 területen maximális, azaz 100%-os eredményt ért el.


World Lottery Association Responsible Gaming Framework felelős játékszervezési tanúsítvány

Az EL-RGS tanúsítvány auditján elért eredménnyel Társaságunk egyúttal a World Lotteries Association (WLA, Szerencsejáték Világszövetsége) tagjaként a World Lottery Association Responsible Gaming Framework 4. szintű, legmagasabb elismerésével is rendelkezik. A WLA felelős játékszervezési elvei mellett fontos szerepet játszik a lottótársaságok biztonsági minősítésében és a sportfogadási csalások elleni küzdelem globális szintre emelésében is.

WLA