Szakmai partnereink

Ökumenikus Segélyszervezet

Az Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat.

A Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet 2012-ben indította útjára Játék határokkal elnevezésű modellprogramját. A Játék határokkal program a szerencsejáték-függőséget a kezdetektől komplex módon közelíti meg: a szerencsejáték-függőség kezelés mellett nagy hangsúlyt fektet a prevencióra is. Ennek érdekében a szakemberek csoportfoglalkozásokat és egyéni beszélgetéseket tartanak a függőségben érintetteknek, valamint a tudatos játék jegyében rendhagyó prevenciós órákat és klubfoglalkozásokat szerveznek általános iskolás és középiskolás fiataloknak, valamint Tanodába járó gyerekeknek.

2017 óta a Játék határokkal keretében 7 helyszínen Információs pontok is működnek, amelyek segítenek az érintetteknek eligazodni a segítségnyújtó helyekben, így szerepet játszanak a gyógyulási úton való elindulásban.

A Játék határokkal program a foglalkozások folyamatos biztosítása mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a program minél szélesebb körben ismerté váljon, különösen az érintettek, a veszélyeztetett csoportok, illetve a szociális jelzőrendszer tagjai körében.

Az Ökumenikus Segélyszervezetről bővebb információ a https://segelyszervezet.hu/ oldalon olvasható.

ökumenik

ELTE PPK Pszichológiai Intézete és a Pro Psychologia Alapítvány

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológiai Intézete az ország meghatározó, nemzetközileg is elismert oktató és tudományos kutató helye. Az Intézet a pszichológusképzés mellett számos területen végez intenzív kutatómunkát. Ezek között kiemelt helyet foglal el a szerencsejátékokkal és a videójátékokkal kapcsolatos kutatómunka, amely elsősorban ezen jelenségek kiváltó okainak, a problémás használat hátterének megismerésére irányul. Ezen tapasztalatokra, illetve a tanácsadói pszichológiai készségekre alapozva indította el és működteti az Intézet, a Pro Psychologia Alapítvánnyal együttműködésben a szerencsejáték használók és hozzátartozóik számára nyújtott segélytelefon szolgáltatását.

Az ELTE PPK Pszichológiai Intézetről bővebb információ a https://pszi.ppk.elte.hu/addiktologia oldalon olvasható.

elte_ppk