Hírek

Az utóbbi években a cash out rendkívül népszerűvé vált a fogadók körében. A Szerencsejáték Zrt.-nél a tippmixpro tavaly őszi megújítása óta szintén elérhető ez az innovatív funkció.

A cash out lényege, hogy a megjátszott fogadásokat még az esemény vége előtt lezárhatjuk. Ennek révén a veszteség mérsékelhető, ami növelheti a játékosi kedvet. Ugyanakkor egyben kockázattal is jár, mert a felszabaduló pénzösszeget azonnal új fogadásokra lehet fordítani, mivel a gyors kiszállás lehetősége hamis biztonságérzetet adhat , ami növelheti a túlzó költés kockázatát.

Amennyiben azonban a játékos felelősen használja ezt a funkciót, csökkentheti a veszteségét csupán azzal, hogy ha látja, várhatóan veszíteni fog, még a játék vége előtt ki tud szállni a fogadásból.

A sportfogadók, különösen a hazai játékosok között a legnépszerűbb sportok közé tartozik a foci. Így a június 14-én induló labdarúgó Európa-bajnokság vélhetően növeli a játékosi kedvet, és többen többet fogadnak. A Szerencsejáték Zrt. felmérése szerint a lakosság csaknem fele nézni fogja a meccseket, a férfiaknál magasabb ez az arány, 60 százalékos. Arra a kérdésre, hogy biztosan fogad-e valamelyik mérkőzésre, a megkérdezettek 29 százaléka válaszolt igennel, a férfiak körében ez az arány 42 százalék volt.

Mindannyian tudjuk, hogy a szurkolás felfokozott hangulatban zajlik. A gólokért és a győzelmekért izgulhatunk a tévé előtt vagy akár a barátokkal egy szurkolói teraszon. Óriási élmény a közös szurkolás, vannak, akik ezt az érzést még fokozni kívánják azzal, hogy fogadásokat tesznek. Ne hagyjuk, hogy a szurkolás izgalma, a foci szeretete túlzó költésre ösztönözzön. A szerencsejáték akkor jó, ha mindvégig egy valódi élményt nyújtó játék marad és egyensúly van játék izgalma és a fogadás összege között.

Az egyensúly megteremtése érdekében használjuk a maradjonjatek.hu oldalon elérhető öntesztelési lehetőséget (https://www.maradjonjatek.hu/onteszt). Itt anonim módon megtudhatjuk, hogy hányadán állunk a szerencsejátékkal, és mennyire vagyunk veszélyeztetettek a szerencsejáték-függőség szempontjából. Ha szükség van segítségre, ne habozzunk kérni, hiszen a Szerencsejáték Zrt. felelős játékszervezőként fontos feladatának tartja, hogy a játék maradjon játék, és megvédje játékosait a játékfüggőség kialakulásától.

Ha úgy érzed szeretnél segítséget kérni, ne késlekedj!

Keress szakértői segítséget, vagy fordulj támogató csoporthoz és vedd vissza az irányítást!