Vezérigazgatói köszöntő

KEDVES OLVASÓ!

Köszöntöm a Szerencsejáték Zrt. felelős játékszervezési programjának honlapján! A Maradjon játék! oldalt azzal a céllal indítottuk el több évvel ezelőtt, hogy az itt olvasható tartalmakkal és elérhető szolgáltatásokkal tovább erősítsük felelős játékszervezői küldetésünket, aminek célja, hogy a szerencsejáték egy valódi élményt nyújtó JÁTÉK maradhasson mindenki számára.

Állami szerencsejátékszervezőként működésünk alapját a felelős játékszervezés képezi, amely túlmutat a törvény által előírt kötelezettségen, az egész társaság működésének iránytűje.

Játékosaink védelme rendkívül fontos számunkra, ezért hoztuk létre a Maradjon játék! elnevezésű programunkat. Ennek keretében szakmai szervezetekkel együttműködve biztosítjuk a játékfüggőség hatékony és eredményes kutatását, megértését, megelőzését, valamint kezelését. Vállalati elköteleződésünk részeként elősegítjük és erősítjük játékosaink felelős és egészséges megközelítését a szerencsejátékok felé, valamint számos szakmai programmal és etikus marketing megközelítésünkkel védjük a kiskorú, sérülékeny célcsoportokat a függőség esetleges kialakulásától.

A Szerencsejáték Zrt. minden tekintetben eleget tesz a szerencsejátékok és a játékosok egészségének megóvására vonatkozó jogszabályi követelményeknek is. Társaságunk az Európai Lottótársaságok Szövetségének (EL) tagjaként 2010-ben kötelezte el magát amellett, hogy a European Responsible Gaming Standards előírásainak megfelel és részt vesz olyan független tanúsítási eljárásban, amely ellenőrzi, hogy a lottótársaság teljesíti-e a szabványban megfogalmazott követelményeket, előírásokat. A Szerencsejáték Zrt. 2022-ben, immáron ötödik alkalommal kapta meg a háromévente megújítandó nemzetközi elismerést jelentő aranyoklevelet, az EL felelős játékszervezési tanúsítványát. Társaságunk a független, külső auditor jelentésére alapozott vizsgálat szerint, a minimum 75%-os küszöbértéket messze meghaladva összesített átlagban 95%-os eredményt ért el. Ezzel az audit eredménnyel egyúttal a World Lotteries Association (Szerencsejáték Világszövetsége, WLA) tagjaként a World Lottery Association Responsible Gaming Framework 4. szintű, legmagasabb elismerésére is jogosulttá váltunk.

Az elnyert nemzetközi minősítések komoly elismerést jelentenek számunkra és megerősít minket abban, hogy a felelős játékszervezés területén végzett munkánk nemcsak eredményes, hanem az európai nemzeti lottótársaságok élvonalába helyez bennünket ezen a területen is.


Mager Andrea
elnök-vezérigazgató,
Szerencsejáték Zrt.